Utsikt från Playitas Aparthotel

Jag måste ju berätta om vårt mycket specialla semesterhotell i min lilla serie ”Utsikt från ett hotellrum”. Vi bodde i en lägenhet på semesteranläggningen Las Playitas på semestern, med utsikt över Atlanten och bergen.

Annons

Svart sandstrand och berg runt hotellet och fiskebyn Las Playitas.

Las Playitas är annars en söt liten fiskeby, där man med fördel kan gå och äta – flera mycket bra restauranger.
Hotellet har en synnerligen sportig profil – till exempel var hela danska herrhandbollslaget där på uppladdning inför EM, samtidigt som vi. Fast vi laddade då inte för EM…
Verkar ha förresten varit en sjuhelsikes bra uppladdning – grattis till guldet Danmark!
Bland gästerna är det påfallande många ytterst vältränade, och här finns simbassäng med OS-standard, fantastiskt fina cyklar att hyra, läs mer om det här.
Det finns dessutom hur många pass som helst att välja bland: spinning, aerobics, bodytune, yoga, zumba mm, mm, de allra flesta utan extra kostnad. Och självklart ett enormt gym, också det får man besöka utan extra kostnad.
När vi frågade i hotellets dykcentra vart man skulle åka för att snorkla bäst på ön svarade de genom att peka mot den lilla svarta stranden framför hotellet ”Där, till vänster av stranden!” Och det stämde, det var mycket fisk och andra sjö(o)djur att studera genom cyklopet.
Vill man ha en aktiv semester är Las Playitas mycket inspirerande plats och efter dagens pass finns det gott om plats runt poolen. Det är ännu skönare att slappa när man tagit i lite innan… Men det finns också en hel drös som inte sportar, utan bara njuter av hur osannolikt lugnt och skönt det är (eftersom merpartern är uta och cyklar, joggar, simmar etc…)
Det finns en sportbar på hotellet, men det är inte något vidare hålligång på kvällerna, i alla fall inte när vi var där. Många tycks tänka på morgondagen… Själva gick vi  tidigt till sängs. Det tar på krafterna att ligga i träning på semestern!

Bäst mat får man på de lokala små restarangerna, antingen i Las Playitas eller i närbelägna Morro Jable

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter