Vad gör en chefredaktör?

Vad gör egentligen en chefredaktör? Om jag berättar att jag jobbar på Allas får jag i nio fall av tio följdfrågan: ”Vad skriver du då?”. Och det är ju inte så mycket, det… bara en enda ledarkrönika i veckan, egentligen. Och några rader på bloggen varje dag. Som syns utåt alltså.

Annons

Annars skriver jag många mejl. Mejlen är mitt främsta arbetsredskap, men därefter kommer alla våra möten. Den här torsdagen ser ut så här:

5.45 Stiger upp, äter snabb frukost, byter vatten hos fåglarna, tömmer diskmaskinen,  cyklar till Friskis och Svettis och kör ett spinningpass. På dit vägen hoppar kedjan på cykeln, jag får stanna och vända upp och ner på cykeln och sätta på kedjan på cykeln. En minut senare trasslar träningsväskans axelrem in sig i cykelhjulet och jag får stanna igen för att trassla ut den. Kommer fram fem minuter försent. Utan vattenflaska. Det blir ett törstigt pass.

Spinning på morgonen. sedan slipper man tänka på träning mer den dagen!

Spinning på morgonen. Sedan slipper man tänka på träning mer den dagen!

8.30 Kommer till jobbet, pustar ut efter den struliga morgonen.  Börjar med att gå igenom mejlen.

9.00-9.30 Alla cheferna samlas för ett kortare informellt möte varje torsdagsmorgon, om man hinner. Jag hade hunnit, men tyvärr glömde jag helt detta idag... helt uppslukad av alla mejl och telefonsamtal. Synd, det brukar vara både trevligt och matnyttigt.

9.30 Planeringsmöte med matredaktör Maria och fackchef Helena samt layoutchef och tillika AD Boel och redaktionskoodinerare Johanna (som också är min blogggranne) för att gå igenom våra redaktionella satsningar direkt efter jul – gissa om de kommer handla om ”Kom i form” eller ”Kom i form”? Det brukar av någon anledning sälja bra efter julens alla festligheter…

200372954-001

Så här pigga och fräscha kommer antagligen varenda Allas-läsare bli efter nyår!


10.30-11.00 Mera mejl och telefonsamtal. Pratade bland annat med en trevlig tjej som heter Anna som ville jobba hos oss. Fast tyvärr har vi inga jobb lediga för tillfället.

11.00 Jag och AD:n Boel träffar vår tekniska direktör Catarina för att diskutera nya fräscha TV-sidor. Vi får kalla in vår tekniska redaktör Andreas när Catarina har för många frågor av teknisk art som varken Boel eller jag reder ut. Andreas gör det snabbt som vinden åt oss.  Om två veckor lovar vi Catarina att våra TV-sidor ska vara färdigutformade, men i tryck kommer de inte förrän efter nyår.

86489472

Ännu roligare TV-sidor kommer också efter nyår!12.15-13.00 Arbetslunch med Boel och Catarina. Fisk för Boel och mig och svampsoppa för Catarina!

13.15 Spontanmöte vid kaffeautomaten med AD:n Boel , reportagechefen Ingrid i korridoren som jag råkar hamna i under ett par minuter,  angående illustrationer till ”Kom i form-specialen”… låter som många spännande idéer är på gång.

13.30-14.30 Genomgång av mejl som rasslat in under lunchen. Bland annat ett från författaren Stefan Tegenfalk som snart kommer ut med uppföljaren till Vredens tid (som våra läsare fick som Allas sommardeckare  i somras – en vansinnigt spännande bok!) som är första delen i en trilogi. Andra delen heter Nirvanaprojektet. Den ser jag framemot att få läsa!

Så här ser uppföljaren till Vredens tid ut. Utkommer 1 okt!

Så här ser uppföljaren till Vredens tid ut. Utkommer 1 okt!

14.30 Kommer på att jag inte bloggat idag. Fixar ett tag med bloggen och publicerar detta inlägg…

Och resten av eftermiddagen har jag tänkt mig så här:

14.50 -17.00 Går igenom den senaste läsvärdesundersökningen och  positoneringsundersökningen. Spännande och finstilt om vad läsarna tycker och tänker om Allas.  Har dock telefonen öppen ifall någon läsare skulle ringa, eller så

17.15 Handla lite grönsaker på Coop Extra, vår närmaste matbutik.

18.00 Hemma!


Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter