Vem tar priset…

Jag ska avslöja en hemlighet. Inte nog med att Nobelpriset i litteratur ska tillkännages idag. Det blir också klart vilket öl som vinner Stockholm Beer and Whisky-festival, där jag håller alla tummar för något av min lillebrors Ängöl (som alltså är nominerat i klassen Festivalens bästa öl – men vi vet inte vilket av de fyra ölen han ställt upp med! Läs mer här!
Och jag har ingen aning om vad som ska hända idag, varken med nobelpris eller festivalpris.
I år.
Men ett år visste jag i förväg vem som skulle få Nobelpriset i litteratur! Det är sant! Jag har visserligen dyrt och heligt lovat att aldrig avslöja detta, men nu gör jag det ändå. Efter tio år måste det vara preskriberat. Även om jag aldrig kommer att säga hur jag fick veta det.

Annons
En av Gao Xingjians mest kända böcker, En mans bibel (här på engelska)

En av Gao Xingjians mest kända böcker, En mans bibel (här på engelska)

År 2000, då  Gao Xingjian fick Nobelpriset i litteratur , då visste jag det i förväg och jag delade min hemlighet för kulturredaktören Ingar Haellquist här på Allas, men ingen annan.  Vilken känsla när det visade sig att tipset stämde! Men med en pressläggning på sex veckor som vi har här på Allas kunde vi dock inte göra något av våra kunskaper (till skillnad från Svenska Dagbladet som i år spräckte nyheten om att Robert Edwards får årets Nobelpris i medicin i förväg.) Och vi hade nog inte vågat publicera ändå, tänk om det inte hade stämt?

Men om någon av Johans öl vinner, då lovar jag att ropa ÄNTLIGEN!


Ängöl Diabolisk, kanske en vinnare?

Ängöl Diabolisk, kanske en vinnare?
Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter